Terapitjänster

Samtalsterapi ger dig möjligheter och utveckling

Funderar du på om samtalsterapi är något för dig?

Samtalsterapi är en investering i dig själv. I varje utmaning vi upplever finns också en möjlighet till personlig utveckling. Att gå i samtalsterapi är att få ett tryggt och empatiskt stöd för att upptäcka dina möjligheter i livet och redskapen att skapa mer av det liv du längtar efter. Du kan gå bara några gånger för att ringa in din situation och se helheten. Du kan också börja lära känna dig själv utifrån nya perspektiv och få stöd under en längre period för din utveckling.

Samtalsterapin anpassas efter dina individuella behov. Terapeuten integrerar olika terapiformer såsom till exempel psykosyntes, KBT (kognitiv beteendeterapi), ACT (Acceptance and Commitment Therapy), schematerapi, self-compassion (självmedkänsla), mindfulness, symboldrama, kreativa metoder och visualiseringar, non-violent Communication (NVC) och sorgbearbetning.

Våra samtalsterapeuter som erbjuder samtalsterapi:

Parterapi utvecklar både relationen och dig själv

När ni upplever att det skaver i relationen är det bättre att söka hjälp direkt än att vänta. Ju tidigare ni får hjälp desto större chans att ni båda kan må bra i relationen och lär er att vårda den.

Vid första mötet berättar ni båda varför ni söker hjälp. Ni får båda lika stor möjlighet att komma till tals och får utrymme att bli hörda och förstådda. De första mötena handlar oftast om att få uttala frustrationer, möjligheter och längtan. För att komma till en mer bestående förändring brukar det behövas minst 5-10 möten där båda parter aktivt vill delta i ett utvecklingsarbete, även på hemmaplan. 

Ni får verktyg för att kommunicera bättre, hantera konflikter bättre och ett gemensamt synsätt på hur ni behöver vårda relationen för att den ska vara hållbar.

I terapirummet får du på ett strukturerat sätt möjlighet att lära känna sidor – av både dig själv och din partner – som du kanske inte varit i kontakt med tidigare. Parterapi kan på det sättet ge er möjlighet att möta varandra på ett djupare plan där ni får guidning i att dela till exempel erfarenheter och sår och finnas som stöd för varandra.

Våra terapeuter som erbjuder parterapi:

Coaching hjälper dig att nå dit du vill

Coaching handlar om att gå från nuläge till önskat mål. Oavsett om det är att nå karriärmål, förbättra personliga relationer eller hitta inre balans och välbefinnande, hjälper vi dig att identifiera dina visioner, övervinna hinder och ta konkreta steg mot önskade mål.

Coaching kan täcka ett brett spektrum av områden, däribland:

  • Personlig utveckling: Utforska dina styrkor, utmaningar och möjligheter för att växa som individ.
  • Relationell kompetens: Förbättra kommunikationen och relationerna i både personliga och professionella sammanhang.
  • Karriärutveckling: Hjälp med att uppnå professionella mål och maximera din potential.
  • Hälsa och välbefinnande: Skapa balans och främja hälsa på alla nivåer – fysiskt, mentalt och känslomässigt.
  • Livsstilsförändringar: Stöd och vägledning för att implementera hållbara förändringar för ett mer meningsfullt liv.

Ta det första steget mot att förverkliga dina drömmar och kontakta oss idag för att boka din första coaching-session. Du får stöd och hjälp att skapa en plan och ta dig från där du är idag till där du vill vara imorgon.

Våra terapeuter som erbjuder coaching: